Så er Grejsdalsløbet, 135 km ruten med ca. 2100 deltagere, vellykket overstået. Selvom vejret startede regnfuldt ud søndag 10. maj om morgenen, da jeg kørte fra Højbjerg, klarede det op, så hele løbet foregik i tørvejr. Det var en ny oplevelse, da de foregående år jeg har deltaget, har været med regn eller i hvert fald byger.

Denne gang var der så ganske hård blæst fra vest – som om alle bakkerne ved Vejle ikke var nok! Min startgruppe blev sendt afsted kl 09:36, hvor det først gik nord-/østpå, og derefter tilbage til/gennem Vejle ud langs Fjorden til Munkebjergbakken, som er den første prøvelse lang, stejl og med sving. Der var ikke behov for laveste gear endnu.

Herefter lidt sydpå næsten til den lille by Skærup, og derefter tilbage ad den gamle hovedvej A10, og ned til Vejle igen. Når man kommer igennem svingene og når bunden af nedkørslen, drejer man skarpt til højre og der står den så monumentalt – Kiddesvej med stigning på 20+%, frygtindgydende. Ned mod Vejle var der en pige, som spurgte lidt forsigtigt til ‘den der Kiddesvej’, og jeg nævnte for hende, at den er skrap, og at såsnart vi drejer til højre, skulle hun finde det laveste gear hun havde. Ikke noget med at satse på nedgearing på stigningen.

Hun var sej – vi kom ovenud af bakken på cyklerne begge to.

Så nu skulle man tro de værste bakker var overstået, men videre undervejs vestpå mødte vi det ene skilt efter det andet af typen 10% stigning 500m, 8% stigning 1200m, 6% stigning 400m, osv. osv.

Vi vendte tilbage mod Vejle derudefra på et tidspunkt og fik medvind hvilket var fint, men ovennævnte skiltning holdt ikke op! Med over 100km på ruten er man ved at være godt mør, og viljen har for længst taget over fra lysten, samtidig med at fokus er helt på at komme over den næste bakke.

Men vi kom til og passerede målstregen, hele turen på cyklen – en herlig følelse. Samtidig kom en SMS, ’tillykke – du har gennemført Grejsdalsløbet 135km i tiden 05:46:20′ (dette er inkl depotstop).

Min egen cykelcomputer havde målt en distance på 139,39 km og en effektiv tid på 05:27:50 svarende til et gennemsnit på 25,4 km/t – det er jeg godt tilfreds med i det terræn. Desuden havde jeg tabt et kg, så strabadserne havde sat sine spor.

Nu er sæson’en i gang, så må vi se, hvad den næste udfordring bliver.

Vi ses.