Kære Cykelvenner.

Sjælsø rundt har jeg deltaget i en del gange efterhånden, og det er jeg meget begejstret for. Det er en helt anden rute og profil end de tilsvarende distancer ved Grejsdalsløbet og Aarhus Rundt, fordi Nordsjælland er fladt. Det vigtigste element ved arrangementet er naturligvis cykelløbet, men det er også lidt show med mange tusinde deltagere og mange firmatelte – det er en rigtig god totaloplevelse.

Cykelløbet – start (indledt af Borgmesteren, vi er jo i Kbh. området) i Hørsholm med flere grupper sendt af sted med 5. min. intervaller ud i den flotte nordsjællandske natur, noget blæsende fra vest, ikke for varmt og uden regn, egentlig ganske fint til cykelløb. Det sidste stykke af ruten ned ad Strandvejen og op til målet i Hørsholm. I målområdet var der masser af liv og forplejning i form af bananer, rosiner og energidrik.

Jeg fandt nogle gode grupper at køre med, dette går dog altid i opløsning ved depoterne (2) – så må man finde en ny gruppe, og det er ikke svært med så mange deltagere.

Den gruppe jeg fandt ind i efter 1. depot havde så godt et moment, at vi ‘drønede’ forbi 2. depot og ikke stoppede før efter målstregen.

Tiden blev ca. 4 timer 5 min. med et snit på 31,7 km/t. Til sammenligning tog Grejsdalsløbet ca. 5 timer 45 min. med et snit på 23,4 km/t. Et helt andet cykelløb!

Men netop denne variation i cykelløbenes karakter gør det at deltage så meget mere spændende og motiverende at holde sig i gang, samt få nogle berigende oplevelser.

Nu skal der restitueres lidt, og så ser vi frem til Langelinieløbet 14. juni.

Mvh/Anders